Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsels van vergelijkingen van de eerste graad

Een vliegtuig heeft een snelheid van 760km/h als het met de wind meevliegt en een snelheid van 690km/h als het tegen de wind invliegt. Wat is de snelheid van het vliegtuig bij windstilte en wat is de windsnelheid?

richar
Iets anders - zondag 19 mei 2002

Antwoord

Noem de snelheid van het vliegtuig bij windstilte v en de windsnelheid a. Er geldt dan (er van uitgaand dat het zo simpel in elkaar steekt, wat ik zeer betwijfel, maar vooruit maar!):
v+a=760 (1)
en
v-a=690 (2)

Optellen van (1) en (2) levert:
2v=1450
v=725
Dus is a=35

Zoiets?

WvR
zondag 19 mei 2002

©2001-2024 WisFaq