Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Annuïteitenlening

Het bedrag €500.000,-
Looptijd: 360 maanden
Rente: 5%
Renteperiode: 7 jaar vast

Hoeveel euro ben ik per kwartaal kwijt?

Chris
Student hbo - woensdag 12 januari 2005

Antwoord

Chris,
rente 5%op jaarbasis neem ik aan!
Percentage op kwartaalbasis is dan ((1,05)^1/4 -1)*100%=1,227223443=p.
Dan is de kwartaalann.( aannemende postnumerando en vast)
= 500.000*i/(1-(1+i)^-120 met i=p/100 en p als boven.
Antwoord:7.983,26.
Groetend

kn
vrijdag 14 januari 2005

©2001-2024 WisFaq