Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poker

hoe groot is de kans om met drie dobbelstenen, 3 keer hetzelde aantal ogen per dobbel te gooien? dat wil zeggen dat in 1 worp alle 3 de stenen hetzelfde willkeurige getal (1 t/m 6) hebben...

Lassie
Student universiteit - woensdag 12 januari 2005

Antwoord

Hallo,

De kans om met één dobbelsteen een getal x (1-6) te gooien is 1/6.
De kans om met 3 afzonderlijke dobbelstenen telkens dat getal x te gooien is voor elke dobbelsteen 1/6.
De kans om met 3 dobbelstenen één bepaalde waarde te gooien is dan het product van de afzonderlijke kansen, dus:
1/6 * 1/6 * 1/6 = 1/63 = 1/216.
Vermits er nu ook nog 6 verschillende mogelijkheden zijn is de totale kans 6 * 1/216 = 1/36.

mvg,
Tom

td
woensdag 12 januari 2005

©2001-2024 WisFaq