Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een balk

de inhoud(I) van een balk met zijden van 5 cm, 6 cm en z cm kun je berekenen met de formule: I=30·z
Voor de inhoud(I) van een kubus met zijden van z cm is de formule:I=z3

Vergelijk de formules met elkaar en bereken de waarde van z, waarbij de inhoud van de balk gelijk is aan de inhoud van de kubus. Rond af op één decimaal

Robert
Cursist vavo - dinsdag 11 januari 2005

Antwoord

Dus z3=30z oplossen misschien?

WvR
dinsdag 11 januari 2005

©2001-2024 WisFaq