Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitueren met TI-89 titanium

Hoi ik ben bezig met vooropleiding wiskunde voor het hbo en gebruik hierbij een TI-89 titanium.

Voor sommige uitwerkingen staan er gegevens die als ik ze invoer in mijn rekenmachine een fout geven, wellicht dat er mensen zijn dei me hier mee kunnen helpen

vraag
bepaal de functie door:
(1,1),(2,6),(5,10)

volgens uitwerkingenboek:
solve({a+b+c=1,4a+2b+c=6,25a+5b+c=10},{a,b,c})

echter als ik deze functie gebruik krijg ik de melding
"first argument of solve or csolve must be an equation or inequation"

bij voorbaat reeds bedankt voor alle tips

M. Tholen

M. Tho
Student hbo - dinsdag 11 januari 2005

Antwoord

De accolades om de drie vergelijkingen moeten weg en de komma's moeten worden vervangen door de operator AND (te vinden onder het Math-menu, optie Test nummer 8)

MBL
dinsdag 11 januari 2005

©2001-2024 WisFaq