Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken delen

Delen is verdelen met een aantal personen. Zo is bijvoorbeeld:
32 snoepjes delen met 4 personen -- ieder 8 snoepjes

delen door een breuk wordt groter
2 2/3 : 1/9 = 8/3 : 1/9
= 24/9 : 1/9
= 24 : 1 / 9 : 9
= 24/1
= 24

hoe kun je een verhaaltje maken bij een breuk?

karin
Student hbo - dinsdag 11 januari 2005

Antwoord

Beste Karin,

Het verhaaltje van 'verdelen' blijft natuurlijk opgaan, want dat is net wat bij breuken gebeurt.
Alleen zal je je verhaal zodanig moeten aanpassen dat het een beetje realistisch is, halve mensen klinkt niet :)

Neem bvb een aantal liter water: 6l.
Je wil die 6 liter in kleinere flesjes doen, je moet ze dus verdelen.

Stel je hebt flesjes van 1l:
6/1 = 6 = 6 flessen nodig
Stel je hebt flesjes van 2l:
6/2 = 3 = 3 flessen nodig
Stel je hebt flesjes van 0.5l:
6/0.5 = 6/(1/2) = 6x2 = 12 = 12 flesjes nodig en het verhaaltje is klaar

mvg,
Tom

td
dinsdag 11 januari 2005

©2001-2024 WisFaq