Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32346 

Re: Voorwaardelijk kansen

Hallo,

Ik begrijp nog niet hoe ik P(1/4X1/2|Y=5/8) moet berekenen,
P(1/4X1/2|Y=5/8)=P(1/4X1/2,Y=5/8)/P(Y=5/8)?
De P(Y=5/8)=5(5/8)^4, maar wat is
P(1/4X1/2,Y=5/8)?

En klopt het dat f(x,y)=2x omdat f_x|y=f(x,y)/fy=2x/y^2?

Groeten,
Viky

viky
Student hbo - dinsdag 11 januari 2005

Antwoord

Viky,
je weet nu dat de cond.verdeling van X,gegeven Y=y,gelijk is aan f(x/y)=2x/y2.Dus is
P(1/4X1/2/y=5/8)=òf(x/5/8)dx,met x van 1/4 naar 1/2.
Dit geeft als uitkomst 12/25.
Verder is de simultane verdeling
f(x,y)=f(x/y)f(y)=10xy2voor 0xy en 0y1.
Hieruit volgt dat f(y)=ò10xy2dx,x van 0 naar y,
en f(x)=ò10xy2dy, y van x naar 1.

Hopelijk is alles nu duidelijk.Groetend,

kn
dinsdag 11 januari 2005

©2001-2024 WisFaq