Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32335 

Re: Laplace transformatie

Bedankt voor de duidelijke uitleg.
Zou je mij alleen nog even willen uitleggen hoe ik op s2-9 kom.
Het antwoord heb ik bij m´n opgaven gekregen, begrijp bij deze som alleen niet hoe ik eraan kom.

Met vriendelijke groeten

Niels

Niels
Student hbo - maandag 10 januari 2005

Antwoord

dag Niels,

de quotiëntregel luidt:
(t/n)' = n·t'-t·n'/n2
toegepast op s/s2+9:
((s2+9)·1 - s·2s)/(s2+9)2 = (s2+9-2s2)/(s2+9)2 = (-s2+9)/(s2+9)2
Nu nog het minteken ervoor, en daar heb je je s2-9
groet,

Anneke
maandag 10 januari 2005

©2001-2024 WisFaq