Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierdegraads vergelijking

Kan iemand mij vertellen hoe ik uit volgende vergelijking t kan halen?

R = 100-[1+at+bt2+c*(t-100)*t3

waarbij:

a=3.90802*10^-3
b=-5.802*10^-7
c=-4.2735*10^-12

Dieter
Iets anders - maandag 10 januari 2005

Antwoord

Ik heb er eens een geavanceerd rekenprogramma op losgelaten en de output was ongeveer anderhalf beeldscherm lang! Het lijkt me dan ook niet iets om met de hand te doen. Laat daarom een grafische rekenmachine en/of een computer het vuile werk maar doen.

MBL
maandag 10 januari 2005

©2001-2024 WisFaq