Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32003 

Re: Re: Re: Wat is het verband in de volgende rij

Ik dacht dat wanneer ik de limiet had bepaald ik gemakkelijk Sn kon bepalen. Dit lukt me echter nog steeds niet. Weten jullie wat de Sn van de reeks 1/1*2+ 1/2*3 + 1/3*4…. Met limietwaarde 1 en Tn= 1/n-1/n(n+1) is????

En wat is de Sn van (2^n +n) / (2^1 * 2^n + 3n)???

Help!!!

Groeten Marloes

marloe
Student hbo - zondag 9 januari 2005

Antwoord

dag Marloes,

Je Tn is niet goed.
Het moet zijn:
Tn = 1/n - 1/n+1
Kijk nog eens goed naar mijn vorige antwoord.
T1 + T2 = 1 - 1/2 + 1/2 - 1/3 = 1 - 1/3
T1 + T2 + T3 = 1 - 1/3 + 1/3 - 1/4 = 1 - 1/4
T1 + T2 + T3 + T4 = 1 - 1/4 + 1/4 - 1/5 - 1/5 = 1 - 1/5
...
T1 + T2 + ... + Tn = 1 - 1/n+1
dus Sn = 1 - 1/n+1
Inderdaad is dus de limiet van Sn als n®¥, gelijk aan 1.
Het is dus niet zo, dat je als je de limiet van Sn weet (hoe weet je die trouwens?) dan ook Sn kunt bepalen, maar het is net andersom. Je bepaalt eerst Sn, en daaruit bepaal je de limiet.
groet,

Anneke
maandag 10 januari 2005

 Re: Re: Re: Re: Wat is het verband in de volgende rij 

©2001-2024 WisFaq