Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Beste beantwoorders

Zou iemand mij kunnen helpen met het berekenen van de volgende oneigenlijke integralen?

a) òvan 0 tot ¥ e^(-x)cosx dx
b) òvan 0 tot 1 (lnx)2 dx

heeeeeeeeeeeeeeeeel erg bedankt

Liefs
Amy

Amy
Student hbo - zondag 9 januari 2005

Antwoord

Een primitieve van e^(-x)cosx is 1/2(sin(x)-cos(x))e^(-x)
We berekenen nu
0òpe^(-x)cosx dx=1/2(sin(p)-cos(p))e^(-p)-(-1/2)=1/2(sin(p)-cos(p))e^(-p)+1/2.
Nu nemen we de limiet hiervan voor p®¥.
Omdat e-p nadert tot 0 voor p®¥ is de uitkomst dus 1/2.

Bij b) is (ln(x))2 niet gedefinieerd voor x=0.
Je moet dus limp¯0 pò1(ln(x))2 dx berekenen.

hk
zondag 9 januari 2005

©2001-2024 WisFaq