Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cash flow

Kunt u aub voor mij checken of ik de opgave juist heb gemaakt?

investering: 5.500.000
afschrijving over 5 jaar, lineair
restwaarde: 500.000
verkoop opbrengst: 3.750.000
kosten (excl. afschrijving): 2.250.000
tarief vennootschapbelasting bedraagt 50%

uitwerking:

5.500.000 - 500.000 = 5.000.000 : 5 = 1.000.000 sfachr. p/jr

3.750.000 - 2250000 = 1.500.000 : 0.50 = 750.000
1.500.000 +
-------------
2.250.000
1.000.000 - afschr.
-------------
cashflow jr. 1 1.250.000
500.000 - restw
-------------
cashflow jr. 5 1.750.000

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes Bianca

Bianca
Student hbo - zaterdag 8 januari 2005

Antwoord

Bianca,
Alhoewel je antwoorden goed zijn is de berekening niet geheel correct.Als ik het goed begrijp is bij jou de belastling 50% van 1.500.000.datis niet goed.
opbrengst jaarlijks 3.750.000
kosten +afschrijving3.250.000
netto winst voor belasting 500.000
belsting 250.000
netto winst na belsting 250.000
afschrijving 1.000.000
kasstroom 1.250.000
want kasstroom=netto winst+afschrijving.
Groetend,

kn
zondag 9 januari 2005

©2001-2024 WisFaq