\require{AMSmath} Afgeleide van een negatieve exponent hallo ik vroeg mij af wat de afgeleide is van een functie met een negatieve exponent.een voorbeeldje: de afgeleide van 1/(x-1)3 wat eigenlijk (x-1)tot de min derde is.is die afgeleide nu -3(x-1)tot de min vierde of is het iet anders?dank bij voorbaat jens jens d Student universiteit - zaterdag 8 januari 2005 Antwoord Beste Jens,Je hebt het inderdaad bij het rechte eind, de rekenregel blijft geldig.D(1/(x-1)3) = D((x-1)-3)= -3·(x-1)-4= -3/(x-1)4Voor meer info over de basisregels kan je een kijkje nemen op onderstaande link.mvg,Tom Zie Wisfaq: Differentiëren td zaterdag 8 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo ik vroeg mij af wat de afgeleide is van een functie met een negatieve exponent.een voorbeeldje: de afgeleide van 1/(x-1)3 wat eigenlijk (x-1)tot de min derde is.is die afgeleide nu -3(x-1)tot de min vierde of is het iet anders?dank bij voorbaat jens jens d Student universiteit - zaterdag 8 januari 2005
jens d Student universiteit - zaterdag 8 januari 2005
Beste Jens,Je hebt het inderdaad bij het rechte eind, de rekenregel blijft geldig.D(1/(x-1)3) = D((x-1)-3)= -3·(x-1)-4= -3/(x-1)4Voor meer info over de basisregels kan je een kijkje nemen op onderstaande link.mvg,Tom Zie Wisfaq: Differentiëren td zaterdag 8 januari 2005
Zie Wisfaq: Differentiëren
td zaterdag 8 januari 2005
©2001-2024 WisFaq