Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Newton-Raphson

Bepaal de oplossing van de functie met de volgende Newton-Raphson formule: xn+1 = xn-1/xn. Ik begrijp niks van deze vraag. Ik snap wel hoe de Newton-Raphson methode werkt. Maar ik snap niet hoe deze vraag opgelost kan worden. Kunt u mij hiermee helpen? Met vriendelijke groet.

Irene
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 januari 2005

Antwoord

Irene,
omdat x(n+1)=x(n)-f(x(n))/f'(x(n)),zal
f(x)/f'(x)=1/x zijn.hieruit kun je f(x)oplossen.
Hopelijk lukt dat.
Groetend,

kn
vrijdag 7 januari 2005

©2001-2024 WisFaq