Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lotto kansen

In de lotto waar ik uit 42 ballen 19 getallen kies. Hoe groot is de kans dat alle 6 getrokken nummers in de 19 door mij gekozen getallen liggen? Dus de getrokken nummers moeten binnen de 19 door mij gekozen nummers liggen.

michel
Ouder - vrijdag 7 januari 2005

Antwoord

Kans = het aantal gunstige mogelijkheden/totaal aantal mogelijkheden
= (19 boven 6)/(42 boven 6) = (19 ncr 6)/(42 ncr 6).

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 7 januari 2005

©2001-2024 WisFaq