\require{AMSmath} Logaritmen Ik moet met behulpvan de reeks voor ln (1 + x) oplossen: ln 2, ln 3, ln 4, ln 5 oplossen en een tafel maken van log 2, log 3, log 4 en log 5 Ik weet dat: ln (1 + x)= x - x^2/2 + x^3/3 - x^4/4 + x^5/5 - enz. en log 5 = ln 5/ln 10 Als ik dus beschik over de ln x uitkomsten kan ik de log uitkomsten afleiden, maar ik heb problemen met het afleiden van de ln x uitkomsten. Als aanwijzing krijg ik: ln (1 + 1/80) = 4ln 3 - 4ln 2 - ln 5 ln ( 1 - 1/25) = 3ln 2 + ln 3 - 2ln 5 Hoe vindt deze afleiding plaats? Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 januari 2005 Antwoord ln(1+1/80)=ln(81/80)= ln(81)-ln(80)= ln(34)-ln(5*16)= 4ln(3)-(ln(5)+ln(16))= 4ln(3)-ln(5)-ln(16)= 4ln(3)-ln(5)-ln(24)= 4ln(3)-ln(5)-4ln(2). hk vrijdag 7 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet met behulpvan de reeks voor ln (1 + x) oplossen: ln 2, ln 3, ln 4, ln 5 oplossen en een tafel maken van log 2, log 3, log 4 en log 5 Ik weet dat: ln (1 + x)= x - x^2/2 + x^3/3 - x^4/4 + x^5/5 - enz. en log 5 = ln 5/ln 10 Als ik dus beschik over de ln x uitkomsten kan ik de log uitkomsten afleiden, maar ik heb problemen met het afleiden van de ln x uitkomsten. Als aanwijzing krijg ik: ln (1 + 1/80) = 4ln 3 - 4ln 2 - ln 5 ln ( 1 - 1/25) = 3ln 2 + ln 3 - 2ln 5 Hoe vindt deze afleiding plaats? Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 januari 2005
Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 januari 2005
ln(1+1/80)=ln(81/80)= ln(81)-ln(80)= ln(34)-ln(5*16)= 4ln(3)-(ln(5)+ln(16))= 4ln(3)-ln(5)-ln(16)= 4ln(3)-ln(5)-ln(24)= 4ln(3)-ln(5)-4ln(2). hk vrijdag 7 januari 2005
hk vrijdag 7 januari 2005
©2001-2024 WisFaq