\require{AMSmath} Complexe vergelijking oplossen Hoi ik heb een opgave over waar ik totaal niks van begrijp. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.Het gaat om de volgende opgave:Teken in het complex vlak de verzameling van alle complexe getallen z die voldoen aan de volgende voorwaarde:|z - (1+2i)|=|z+2+i|Bij voorbaat dank! Kino Student universiteit - donderdag 6 januari 2005 Antwoord Hoi,Stel z=a+bi. Dan staat er:|a+bi-1-2i| = |a+bi+2+i||(a-1)+i(b-2)| = |(a+2)+i(b+1)||(a-1)+i(b-2)|^2 = |(a+2)+i(b+1)|^2(a-1)^2 + (b-2)^2 = (a+2)^2 + (b+1)^2a^2-2a+1+b^2-4b+4 = a^2+4a+4+b^2+2b+1-6a-6b=0a=-bConclusie: alle complexe getallen van de vorm a-ai voldoen.Groeten,Christophe. Christophe donderdag 6 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi ik heb een opgave over waar ik totaal niks van begrijp. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.Het gaat om de volgende opgave:Teken in het complex vlak de verzameling van alle complexe getallen z die voldoen aan de volgende voorwaarde:|z - (1+2i)|=|z+2+i|Bij voorbaat dank! Kino Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
Kino Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
Hoi,Stel z=a+bi. Dan staat er:|a+bi-1-2i| = |a+bi+2+i||(a-1)+i(b-2)| = |(a+2)+i(b+1)||(a-1)+i(b-2)|^2 = |(a+2)+i(b+1)|^2(a-1)^2 + (b-2)^2 = (a+2)^2 + (b+1)^2a^2-2a+1+b^2-4b+4 = a^2+4a+4+b^2+2b+1-6a-6b=0a=-bConclusie: alle complexe getallen van de vorm a-ai voldoen.Groeten,Christophe. Christophe donderdag 6 januari 2005
Christophe donderdag 6 januari 2005
©2001-2024 WisFaq