\require{AMSmath} Vergelijking naar y oplossen Hallo, Ik moest de vergelijking (2xy)/(x+y)=4 oplossen naar y=.... Ik heb het vereenvoudigd tot 2xy = 4x + 4y, maar hoe krijg ik nou die 4y naar de linkerkant en tevens de 2x naar de rechter? Volgens het antwoordenboek komt er y=4x/(2x-4) uit, maar hoe komen zij hieraan? Alvast bedankt André Student universiteit - donderdag 6 januari 2005 Antwoord (2xy)/(x+y)=4 = 2xy=4(x+y) = 2xy=4x+4y = 2xy-4y=4x = y(2x-4)=4x = y=4x/(2x-4) Dit is het antwoord uit je boek, het kan nog verder vereenvoudigd worden: = y=4x/(2(x-2)) = y=2x/(x-2) Wat je dus doet is alles in y naar 1 lid brengen en dan y als factor buiten haakjes brengen. mvg, Tom td donderdag 6 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik moest de vergelijking (2xy)/(x+y)=4 oplossen naar y=.... Ik heb het vereenvoudigd tot 2xy = 4x + 4y, maar hoe krijg ik nou die 4y naar de linkerkant en tevens de 2x naar de rechter? Volgens het antwoordenboek komt er y=4x/(2x-4) uit, maar hoe komen zij hieraan? Alvast bedankt André Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
André Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
(2xy)/(x+y)=4 = 2xy=4(x+y) = 2xy=4x+4y = 2xy-4y=4x = y(2x-4)=4x = y=4x/(2x-4) Dit is het antwoord uit je boek, het kan nog verder vereenvoudigd worden: = y=4x/(2(x-2)) = y=2x/(x-2) Wat je dus doet is alles in y naar 1 lid brengen en dan y als factor buiten haakjes brengen. mvg, Tom td donderdag 6 januari 2005
td donderdag 6 januari 2005
©2001-2024 WisFaq