Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteit bewijzen

Volgende identiteit kan ik maar niet bewijzen.
ik heb telken de tangens vervangen door (sin/cos) en de cotangens door (cos/sin) maar dan zit ik vast.
ik slaag er niet in om van de som in het linkerlid naar een product in het rechterlid te gaan...
kunnen jullie me helpen a.u.b.?

tg 2a + 2.cotga = tg 2a . cotg2a

alvast bedankt

Den Ba
3de graad ASO - donderdag 6 januari 2005

Antwoord

Dat hoeft ook niet, je mag gerust gebruik maken van wat er staat, je bent niet verplicht om op het linkerlid bewerkingen uit te voeren die dan leiden tot het rechterlid leiden.

Trouwens, eens je de stelling hebt bewezen door rekening te houden met wat er in het rechterlid staat, kan je dat gemakkelijk herformuleren in iets waarbij je naar het rechterlid toe werkt.

Concreet: bewijs eens dat RL-LL = 0 of RL/LL = 1
Zet daarvoor alles in sin en cos en schrijf ook de dubbele hoeken in enkelvoudige hoeken...

cl
donderdag 6 januari 2005

©2001-2024 WisFaq