Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32094 

Re: Opstellen van de vergelijkingen van de raaklijnen aan cirkel door punt

Hallo

Van waar haal jij nu plots het coördinaat (6,3)?
"En laat dit rechterpunt B van de cirkel nou PAL ONDER P(6,3) liggen."
En hoe zie je daar dan mee in dat de rechte degelijk x=6 en niet x=-2?

Bedankt

Miguel
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 6 januari 2005

Antwoord

?? huh, ik snap effe het probleem niet.
Jij hebt het immers zèlf over een punt P met coordinaten (6,3)
dat is je *eigen* tekst.

en dat verhaal van die 2 punten die pal onder elkaar/boven elkaar liggen (teken dat eens!) speelt zich ALLEMAAL af op x-coordinaat 6.
De verbindingslijn tussen deze twee punten is dus de verticale lijn x=6.
Nogmaals: teken het! Dat verheldert waarschijnlijk een heleboel.

groeten,
martijn

mg
donderdag 6 januari 2005

©2001-2024 WisFaq