Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32091 

Re: Een rij oplossen

Is het voorschrift dan het volgende:

tn = 2.(tn-1)

tim
2de graad ASO - donderdag 6 januari 2005

Antwoord

Dat is inderdaad het verband, alleen is het geen expliciet voorschrift, maar een recursief: je schrijft niet op hoe je in functie van n t(n) kan berekenen, alleen hoe je in termen van n en t(n-1) t(n) kan berekenen.

Een recursief voorschrift moet trouwens altijd beginnen met een bepaalde beginvoorwaarde: t(n)=2t(n-1) is niet voldoende, je moet er bij vermelden met welke waarde je start, bvb t(0)=1.

Het expliciete voorschrift van jouw rij is t(n)=2^n...

cl
donderdag 6 januari 2005

©2001-2024 WisFaq