\require{AMSmath} Bepalen sin en cos 15 graden Ik heb van alles geprobeerd, maar kom er niet uit.De vraag is wat zijn de exacte waarden van cos(p/12) en sin(p/12). Gegeven dat de exp(pj/4) en exp(pj/6) bekend zijn en dat (p/4)-(p/6)=(p/12) Maarte Student universiteit - donderdag 6 januari 2005 Antwoord Hallo,cos(p/12) + jsin(p/12)= exp(pj/12)= exp(pj/4 - pj/6)= exp(pj/4) / exp(pj/6)= (Ö2/2 + jÖ2/2) / (Ö3/2 + j/2)= (Ö2/2 + jÖ2/2) * (Ö3/2 - j/2) / (3/4 + 1/4)= (Ö6/4 + Ö2/4) + j(Ö6/4 - Ö2/4)En dus cos(p/12) = Ö6/4 + Ö2/4sin(p/12) = Ö6/4 - Ö2/4Groeten,Christophe. Christophe donderdag 6 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb van alles geprobeerd, maar kom er niet uit.De vraag is wat zijn de exacte waarden van cos(p/12) en sin(p/12). Gegeven dat de exp(pj/4) en exp(pj/6) bekend zijn en dat (p/4)-(p/6)=(p/12) Maarte Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
Maarte Student universiteit - donderdag 6 januari 2005
Hallo,cos(p/12) + jsin(p/12)= exp(pj/12)= exp(pj/4 - pj/6)= exp(pj/4) / exp(pj/6)= (Ö2/2 + jÖ2/2) / (Ö3/2 + j/2)= (Ö2/2 + jÖ2/2) * (Ö3/2 - j/2) / (3/4 + 1/4)= (Ö6/4 + Ö2/4) + j(Ö6/4 - Ö2/4)En dus cos(p/12) = Ö6/4 + Ö2/4sin(p/12) = Ö6/4 - Ö2/4Groeten,Christophe. Christophe donderdag 6 januari 2005
Christophe donderdag 6 januari 2005
©2001-2024 WisFaq