Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marginale kosten

Afzetfunctie luidt: p = -0.5q + 10
Kostenfunctie luidt: TK = 4q + 5

Vervolgens wordt een productiemethode ontwikkeld waarbij de milieuvervuiling geheel kan worden voorkomen. De overheid verplicht de monopolist deze methode in het bedrijf toe te passen. Hierdoor stijgen de kosten bij iedere productieomvang met 0.5 per eenheid product.

Hoe luidt nu de nieuwe marginale kostenfunctie?

Kan iemand mij uitleggen hoe dit totstand gebracht kan worden? Waarschijnlijk is het heel simpel, ik kan er alleen niet opkomen!

Bedankt!

Dennis
Student hbo - woensdag 5 januari 2005

Antwoord

Blijkbaar stijgen de variabele kosten met 0,5 per eenheid door de duurdere productiemethode.
De Totale Kostenfunctie TK wordt daardoor Tk=4,5q+5
De Marginale Kostenfunctie Mk is de afgeleide functie van TK dus MK=4,5

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 6 januari 2005

©2001-2024 WisFaq