Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules van Simpson

Nog bedankt voor het snelle antwoorden van mijn vorige vraag. Hier ben ik met een nieuwe vraag. Het gaat over de Formules van Simpson. Daar kom ik niet echt uit.

Hier is de opgave:
dy/dt = 2cost - 2cos2t=2(cost - cos2t)
Herschrijf dy/dt met 1 van de formules van Simpson.

Mijn vraag: Hoe doe je dat?

Groeten,

Leon

Leon
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 mei 2002

Antwoord

Antwoord: Gewoon de formules cos t - cos u = -2sin(½(t+u))sin(½(t-u)) en sin(-t) = -sin t gebruiken.

Je krijgt dan:
2(cos t - cos(2t)) = -4sin(1½t)sin(-½t) = 4sin(1½t)sin(½t)

jr
vrijdag 17 mei 2002

©2001-2024 WisFaq