Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hoi,

OP welke manier kan ik deze oplossen.

e^x^2 · ln(2x+0,5) = 0

Hoe kan ik dit vereenvoudigen of buiten haakjes halen?
Bvd

André
Student universiteit - dinsdag 4 januari 2005

Antwoord

ex2 is altijd positief en zal dus nooit 0 worden. De vraag komt dus neer op wanneer wordt ln(2x+0,5)=0. En dat is wanneer 2x+0,5=1

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 4 januari 2005

©2001-2024 WisFaq