Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betrouwbaarheidsinterval voor de populatiefractie

Beste WisFaq

Ik ben bezig met statistiek en weet niet hoe je de 95% betrouwbaarheidsinval voor de fractie uitrekent met behulp van de grafische rekenmachine. Het gaat hier om een aselecte steekproef van 400 onderdelen en die levert 100 ja-antwoorden op. Eerst heb ik de puntschatting uitgerekend; 0,25. Daarna de standaardfout van de fractie; 0,02156. Maar nu de 95% betrouwbaarheidsinterval voor de fractie. Ik dacht zelf stat/tests/Zinterval te nemen. Maar dan heb ik geen sandaarddeviatie om in te vullen. Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Met vriendelijke groet

Nils

Nils L
Student hbo - maandag 3 januari 2005

Antwoord

Die standaarddeviatie wordt sp=Ö(p·(1-p)/n)= Ö(0,25·0,75/400)= 0,02165. En die kun je als standaarddeviatie invulllen toch ???
Normale verdeling met m=0,25 en s=0,02165 gebruiken moet toch kunnen lijkt me. En anders gewoon even handmatig uitrekenen (is net zo makkelijk).

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 4 januari 2005

©2001-2024 WisFaq