\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking ok dit is de vergelijking waar ik dus niet uitkom:2log2logx = 2log(3-0.5*2logx)+2ik kwam al op een tussenstap, waarvan ik niet weet of ik de goede kant opga:log(logx/log2) log(3-0.5logx)-------------- = ------- log 2 log 2 +2 --------------- log2 Ik zou graag wat hulp willen krijgen :)bij voorbaat dank marof Student hbo - maandag 3 januari 2005 Antwoord 2log2logx = 2log(3-0.5·2logx)+2 Û2log2logx = 2log(3-0.5·2logx)+2log 4 Û (rekenregel gloga + glogb = ..)2log2logx = 2log(12-2·2logx)Û (2log weglaten)2logx = 12-2·2logx Û 3·2log x = 12 Û2log x=4 Û x=16Even controleren of er niets geks ontstaat.....Met vriendelijke groetJaDeX jadex maandag 3 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ok dit is de vergelijking waar ik dus niet uitkom:2log2logx = 2log(3-0.5*2logx)+2ik kwam al op een tussenstap, waarvan ik niet weet of ik de goede kant opga:log(logx/log2) log(3-0.5logx)-------------- = ------- log 2 log 2 +2 --------------- log2 Ik zou graag wat hulp willen krijgen :)bij voorbaat dank marof Student hbo - maandag 3 januari 2005
marof Student hbo - maandag 3 januari 2005
2log2logx = 2log(3-0.5·2logx)+2 Û2log2logx = 2log(3-0.5·2logx)+2log 4 Û (rekenregel gloga + glogb = ..)2log2logx = 2log(12-2·2logx)Û (2log weglaten)2logx = 12-2·2logx Û 3·2log x = 12 Û2log x=4 Û x=16Even controleren of er niets geks ontstaat.....Met vriendelijke groetJaDeX jadex maandag 3 januari 2005
jadex maandag 3 januari 2005
©2001-2024 WisFaq