Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele groei

Ik heb een vraag over verdubbelingstijd en het gaat om volgende vraag t=0 in jaar 1985 zijn er 31000 vogels in welke jaar waren er 40000 vogels groeifactor is 1.025
wie kan me hier me helpen alvast bedankt

dylan
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 mei 2002

Antwoord

De formule waarmee je op ieder moment het aantal exemplaren kunt berekenen is: N = 31000.1,025t
(t in jaren; t = 0 is het jaar 1985)

Los nu op: 31000.1,025t = 40000

Deling door 31000 geeft: 1,025t = 40/31

Logaritmen geven dan het antwoord: t = log(40/31)/log1,025

N.B. dit heeft weinig met verdubbelingstijd te maken. Dan zou je moeten bepalen op welk moment er 62000 vogels zijn.

MBL
donderdag 16 mei 2002

Re: Exponentiele groei

©2001-2024 WisFaq