Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is absolute waarde?

Ik weet dat het een domme vraag is, maar ja... Wat is absolute waarde nou precies? Ik weet hoe je het uitrekent, maar niet wat het is. Ik weet dat abs(x)=Ö(x2) maar dan weet ik nog niet wat het getal dat eruit komt in de grafiek betekent...
Sorry...misschien moet ik eens gaan opletten in de les.

Jannek
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 januari 2005

Antwoord

De absolute waarde |..| maakt van een negatief getal een positief getal. Met positieve getallen doet zo'n absolute waarde niets.
Dus |-2|=2 en |-27|=27 en |+8|=8
Ö(x2) voor x=-2 is Ö(-2)2 = Ö4 = 2 en dit is precies wat ook de absolute waarde ook zou doen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 3 januari 2005

©2001-2024 WisFaq