\require{AMSmath} Voor alle x > 0: sin x > x het zou moeten mogelijk zijn om ( via middelwaardestelling lagrange ) te bewijzen dat"x0: sin x xkan dat en zo ja hoe? maarte 3de graad ASO - vrijdag 31 december 2004 Antwoord Nee, dat kan niet, want het is fout, sin x x voor x 0.Bekijk de middelwaardestelling in het interval ]0,x[.Er bestaat dan een t in dat interval waarvoor geldtsin(x)-sin(0) = f'(t).(x-0)sin(x) = f'(t).xWat is f'(t) en wat kan je er zeker over zeggen? cl vrijdag 31 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
het zou moeten mogelijk zijn om ( via middelwaardestelling lagrange ) te bewijzen dat"x0: sin x xkan dat en zo ja hoe? maarte 3de graad ASO - vrijdag 31 december 2004
maarte 3de graad ASO - vrijdag 31 december 2004
Nee, dat kan niet, want het is fout, sin x x voor x 0.Bekijk de middelwaardestelling in het interval ]0,x[.Er bestaat dan een t in dat interval waarvoor geldtsin(x)-sin(0) = f'(t).(x-0)sin(x) = f'(t).xWat is f'(t) en wat kan je er zeker over zeggen? cl vrijdag 31 december 2004
cl vrijdag 31 december 2004
©2001-2024 WisFaq