Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Min maal min is plus

Hoe is eenvoudig uit te leggen(= begrijpelijk te maken) dat het product van negatieve getallen een positief getal oplevert?

Groet GertJan

GertJa
Ouder - donderdag 16 mei 2002

Antwoord

Misschien mbv een TAALKUNDIGE analogie:

we gaan wel wel naar school = we gaan wel naar school;
we gaan wel niet naar school = we gaan niet naar school;
we gaan niet wel naar school = we gaan niet naar school;
we gaan niet niet naar school = we gaan WEL naar school;

ofwel
1. + keer + = +
2. + keer - = -
3. - keer + = -
4. - keer - = +

succes,
Martijn

mg
donderdag 16 mei 2002

©2001-2024 WisFaq