Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenvectoren en matrices

stel AX=lX

(allen matrices), met l = de diagonaalmatrix met lambda's op de diagonaal en voor de rest nullen.

Waarom is lX = xl
ondanks het feit dat het matrixproduct niet commutatief is?

bedankt

tom
3de graad ASO - vrijdag 31 december 2004

Antwoord

Jouw l-matrix is te schrijven als l.I(n) met I(n) de nxn-eenheidsmatrix. En matrixvermenigvuldiging is inderdaad niet altijd commutatief, maar vermenigvuldiging met de eenheidsmatrix wel (eigenschap van het eenheidselement in de ring van nxn-matrices, zie http://mathworld.wolfram.com/Ring.html)

cl
vrijdag 31 december 2004

©2001-2024 WisFaq