Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal raakpunt

Er is een functie y=4x3 + 2x2 -18x.
Er is een raaklijn aan de grafiek van f die de oorsprong snijdt. Wat zijn de coordinaten van het raakpunt.
Ik weet dat de vergelijking van de raaklijn y = ax is, maar
wat is nu a?

Li-an
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 december 2004

Antwoord

Bepaal de afgeleide: y=12x2+4x-18 en bereken daarmee de richtingscoëfficiënt van de raaklijn: a=-18. De raaklijn heeft als vergelijking y=-18x.

Zie ook: Het vinden van een vergelijking van een raaklijn

WvR
woensdag 29 december 2004

 Re: Bepaal raakpunt  

©2001-2024 WisFaq