Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punt bepalen / afstand

Gegroet Wisfaq,

Gegeven is de rechte a : 3x + 4y = 12
co(A) = (1 ; 6)
co(B) = (7 ; 2)
co(C) = (8 ; -5)

bepaal nu een punt P zodat |PA| = |aA| en |PB| = |PC|

heb zelf de afstand aA berekend , die zou gelijk moeten zijn aan 3 , maar kon ik uit de vgl van PA en van PB en van PC , het punt P niet uithalen

Help me aub

Dirk
3de graad ASO - woensdag 29 december 2004

Antwoord

Plaatje?
q31827img1.gif
De meetkundige plaats van de punten P waarvoor geldt dat |PA| = |aA| = 3 (inderdaad, de afstand van A tot a is gelijk aan 3), is de cirkel met middelpunt A en straal 3.
De meetkundige plaats van de punten P waarvoor |PB| = |PC| is de middelloodlijn van het lijnstuk BC.
Dus, blijkens het plaatje: er zijn geen punten P.
En dat zal natuurlijk ook blijken uit een berekening via de vergelijking van de cirkel en de vergelijking van de middelloodlijn (zelf doen!).

dk
donderdag 30 december 2004

©2001-2024 WisFaq