Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule sinus

b berekenen.
periode is 3pi
De formule is: sin bx.
De b bereken je door 2pi/periode
2pi/3pi=2/3
is de formule dan sin 2/3x of sin 2/3pi x?
op school hebben we de 2de geleerd, maar bij sommige vragen komt het raar uit en in de antwoorden eveneens. In de antwoorden is het volgens de 1ste.

anonie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 december 2004

Antwoord

Er lopen hier een paar zaken door elkaar. Op sommige formulekaarten staat deze formule:

q31786img1.gif

Hierin is c de evenwichtsstand, A de amplitude en T is de periode. Op de formulekaart staat deze formule onder Bewegingen in het vlak als harmonische trilling.

De volgende formule wordt ook gebruikt:

f(x)=a·sin[b(x+c)]+d
  1. amplitude
  2. zegt iets over periode, er geldt:
    periode=2p/b
    b=2p/periode
  3. de horizontale verplaatsing
  4. de verticale verplaatsing
Als de periode 3p is dan is b=2p/3p=2/3. De formule wordt dan:

f(x)=sin(2/3x)

Zie ook: H4: periodieke functies

WvR
dinsdag 28 december 2004

©2001-2024 WisFaq