Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinusregel in gelijkbenige driehoek

Ik moet de hoeken berekenen van een driehoek waarvan AC = 100cm, AB = 100cm en BC = 136,5cm, waarbij ik de hoek tussen AC en AB wil weten, en de andere hoeken ook, welke formule moet ik daar op toepassen?

R.A. M
Iets anders - woensdag 15 mei 2002

Antwoord

Er zijn verschillende mogelijkheden. De meest algemene aanpak is met behulp van de cosinusregel:
136,52=1002+1002-2·100·100·cosa
Hiermee kan je a uitrekenen.
Zie Driehoek met onbekende hoeken .

Omdat je hier te maken hebt met een gelijkbenige driehoek kan je hoek A ook anders uitrekenen. Namelijk door een hoogtelijn te tekenen van A op zijde BC. Omdat deze lijn in deze driehoek ook de zwaartelijn is, kan je m.b.v. sinus ook hoek A uitrekenen.

WvR
woensdag 15 mei 2002

©2001-2024 WisFaq