\require{AMSmath} Keerpunt berekenen Uit deze vraag kom ik niet: Kromme met: x = sin t y = sin 3t met domein (0,2 ) Geef de coordinatinaten van de keerpunten Het antwoord is (-1,1) maar hoe ze daarop komen kan ik niet zien. Bedankt voor het antwoorden. Groet, Johan Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 mei 2002 Antwoord Bij dit soort problemen wil het nog wel eens helpen om de grafiek te tekenen. (Zie Een kermisattractie voor een voorbeeld...) Het blijkt dan er nog een keerpunt is: (1,-1). Als je de grafiek tekent krijg je het volgende plaatje: Dat kan eventueel ook met je GR. Je kunt de keerpunten 'gewoon' aflezen. (TRACE?) Of is dat geen 'goede' methode? WvR woensdag 15 mei 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Uit deze vraag kom ik niet: Kromme met: x = sin t y = sin 3t met domein (0,2 ) Geef de coordinatinaten van de keerpunten Het antwoord is (-1,1) maar hoe ze daarop komen kan ik niet zien. Bedankt voor het antwoorden. Groet, Johan Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 mei 2002
Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 mei 2002
Bij dit soort problemen wil het nog wel eens helpen om de grafiek te tekenen. (Zie Een kermisattractie voor een voorbeeld...) Het blijkt dan er nog een keerpunt is: (1,-1). Als je de grafiek tekent krijg je het volgende plaatje: Dat kan eventueel ook met je GR. Je kunt de keerpunten 'gewoon' aflezen. (TRACE?) Of is dat geen 'goede' methode? WvR woensdag 15 mei 2002
WvR woensdag 15 mei 2002
©2001-2025 WisFaq