Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Hoe breng je de vergelijking: log y = 0,876 log x + 2,299 terug naar het verband tussen x en y?

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 december 2004

Antwoord

dag Yara,

Gebruik de rekenregels voor logaritme:
k·log(x) = log(xk)
en
log(x) + log(a) = log(x·a)

Het enige wat je dan nog nodig hebt, is: het getal 2.299 omzetten in log(a).
Denk verder ook nog aan de voorwaarden voor x en y (die moeten positief zijn, anders is de logaritme niet gedefinieerd).
succes,

Anneke
dinsdag 28 december 2004

©2001-2024 WisFaq