Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen uit volume en lengte

Voor onze praktische opdracht moeten we bij een proef de diameter weten van een draad. Dit is wat we weten:

massa = 0,14 m
dichtheid = 8,9 * 103 kg / m3

De berekeningen willen we gaan doen met de formules

volume = massa / dichtheid

oppervlakte = volume / lengte

oppervlakte = p * straal2

diameter = 2 * straal

we vragen ons echter af of die formules wel kloppen.

Alvast bedankt
Marie Lotte en Marieke.

Marie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 december 2004

Antwoord

Deze formules kloppen.

Maar er is iets fout met je gegevens.
De massa moet uitgedrukt worden in kg.
En om de diameter te kunnen berekenen heb je ook nog de lengte als gegeven nodig.

LL
maandag 27 december 2004

©2001-2024 WisFaq