Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekening met ballen

Je hebt twee ballen, een rode en een witte. Hier pak je blindelings 1 bal uit en stop je vervolgens in een zak waar al een witte bal in zit. Hier pak je vervolgens een bal uit. Wat is nu de kans dat je een witte bal pakt? En rode bal pakt? Graag antwoord met berekening! Alvast bedankt!

Ramon
Student universiteit - zaterdag 25 december 2004

Antwoord

Ramon,
conditioneren naar het resultaat van de toegevoegde bal.
P(wit)=P(wit/wit toegevoegd)1/2+P(wit/rood toeg.)1/2=
= 1*1/2 + 1/2 *1/2=3/4.
De kans op rood gaat net zo.

kn
zaterdag 25 december 2004

 Re: Kansrekening met ballen 

©2001-2024 WisFaq