Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsfunctie

Ik weet absoluut niet, hoe ik aan het volgende moet beginnen!
De grafiek van een machtsfunctie gaat door de punten P(-1, -4) en Q (2,32). Stel het functievoorschrift op.

nick

nick
3de graad ASO - zaterdag 25 december 2004

Antwoord

Nick,
neem y=a(b)^xÞ-4=a/b en 32=ab2.
Hieruit a en b oplossen.(a=8 en b=-2).

kn
zaterdag 25 december 2004

©2001-2024 WisFaq