Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschillen tussen 2 formules;

Mijn wiskunde lerares zegt altijd dat we een extra punt krijgen voor onze proefwerken. Zij hanteert de hele simpele formule:
a= aantal punten dat jij hent behaald
b= maximum aantal punten die je kon behalen
9=???
de 1 is de 'extra punt'

a:b·9+1

Maar als je a:b·10 doet, heb je hetzelfde
voorbeeld:
48:54·9+1=9
dat is haar formule, maar deze:
a:b·10=
48:54·10=8,9
dan krijg je er toch geen 1 punt bij maar een 1/10 punt?
dan houd ze dus of ons voor de gek, of ze weet zelf niet hoe het zit, of ik ben zelf gek?
wie is het en wat?
greetz, S.

S.
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 25 december 2004

Antwoord

Hallo S,

De formule van je lerares werkt vooral in het voordeel van leerlingen die erg slecht zijn in wiskunde.

voorbeeld:
Een leerling haalt voor een toets 0 punten van de 54 punten.
Met haar formule wordt dan het cijfer 0:54.9+1 = 1
En met jouw formule 0:54.10 = 0

wl
zaterdag 25 december 2004

©2001-2024 WisFaq