\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen De volgende vergelijkingen moet ik oplossen: log2 x= log x5 - 6 en: 2log2log x =2 Hoe los ik deze op want kom er niet uit. bvd. PaulP Paul P Iets anders - donderdag 23 december 2004 Antwoord 1) (log (x))2-log(x5)+6=0 (log x)2-5log(x)+6=0 (log(x)-2)(log(x)-3)=0 log(x)=2 of log(x)=3. x=100 of x=1000 2) 2log4=2, dus 2log(x)=4, dus x=16 hk donderdag 23 december 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De volgende vergelijkingen moet ik oplossen: log2 x= log x5 - 6 en: 2log2log x =2 Hoe los ik deze op want kom er niet uit. bvd. PaulP Paul P Iets anders - donderdag 23 december 2004
Paul P Iets anders - donderdag 23 december 2004
1) (log (x))2-log(x5)+6=0 (log x)2-5log(x)+6=0 (log(x)-2)(log(x)-3)=0 log(x)=2 of log(x)=3. x=100 of x=1000 2) 2log4=2, dus 2log(x)=4, dus x=16 hk donderdag 23 december 2004
hk donderdag 23 december 2004
©2001-2025 WisFaq