Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking en ongelijkheid

(x+4)2 =16

-x2-2x -8

Help aub voor morgen :S!

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 december 2004

Antwoord

Wat een paniek!

x + 4 = 4 of x + 4 = -4 lijkt me wel te doen, Pieter.

Maak er eerst maar eens x2 + 2x - 8 0 van en vervolgens kun je dit weer omvormen tot (x + 4)(x - 2) 0
Links staat de formule van een dalparabool die als nulpunten heeft x = -4 en x = 2.
Tussen die nulpunten zit de grafiek onder de x-as en buiten die nulpunten zit de grafiek boven de x-as (maak maar een plaatje op je GR).
Omdat je boven de x-as wilt zitten (er staat immers 0) wordt het dus x -4 of x 2

MBL
dinsdag 21 december 2004

 Re: Vergelijking en ongelijkheid 

©2001-2024 WisFaq