Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Contante waarde

Hoe verwerk je een contante waarde van een renteverschil in excel?

Bijvoorbeeld:
Som voor aflossing: € 272.268,16
Maandelijks wordt er alleen rente betaald.
resterende looptijd: 64 maanden
afgesproken rente: 6,2%
huidige rente: 4,7%

Het gaat om de contante waarde van het renteverschil,
€ 3.084,03.

Invoer in de HW (huidige waarde) formule in excel gaf niet het juiste antwoord volgens mijn verkregen antwoordenlijst, het antwoord zou € 19.233,- moeten zijn.

Alvast bedankt.

Wouter
Student hbo - dinsdag 21 december 2004

Antwoord

Wouter,
renteverschilper maand (6,2-4,7)/12=0,125%.
Te betalen rente per maand 340,34
Deze 64 betalingen contant maken met4,7/12=0,39166667%.
Dit geeft :c.w.=19233,16.

kn
dinsdag 21 december 2004

©2001-2024 WisFaq