Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde snelheid

Hallo, dit is een oefening Wiskunde die ik appart heb gemaakt en waarvan ik de juiste oplossing niet weet. En ik zou graag willen vragen of jullie deze zouden controleren zodat ik verder kan.


Coureur x start vanuit pole position voor de grote prijs van België. De versnellende beweging van zijn F1-wagen
kunnen we tijdens de eerste 5 seconden bijna perfect omschrijven met de volgende afstand-tijdfunctie.

S=0.4 x T3 met T E [0,5]
S=Afgelegde weg in Meter
T=Tijd na het startschot in sec.

Bereken de snelheid van de F1-wagen op 5 seconden na de start. Druk deze snelheid uit in m/s en km/h

Dit is mijn bewerking:
S=0,4 x 53= 50 50m:5s=10m/sec = 36km/h
Gem. snelheid

Is deze bewerking correct?
Alvast bedankt!

Tizian
Overige TSO-BSO - zondag 19 december 2004

Antwoord

Dat is inderdaad de gemiddelde snelheid tussen 0 en 5s na de start, maar dat was de vraag niet. De snelheid 5 seconden na de start is een ogenblikkelijke snelheid, geen gemiddelde, dus:

s(t) = 0.4 t3
v(t) = ds/dt = ...
= v(5) = ...

Vul je zelf even de puntjes in?

cl
zondag 19 december 2004

©2001-2024 WisFaq