Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algemene formule inhoud afgeknotte kegel

Hoe bereken je de algemene formule voor de inhoud van een afgeknotte kegel, met behulp van integralen?
Voor een kegel weet ik het: dan moet je :
y=R/H · x
I= $\pi\int{}$(R2/H2)·x2·dx
verder uitwerken,
maar afgeknotte kegel moet je werken met H1 en H2 zijde leerkr...? Kan iemand snel helpen? Heb morgen ex

Ellen
3de graad ASO - zondag 19 december 2004

Antwoord

Dag Ellen

Stel nu y = (b-a)/h.x + a
Deze rechte gaat door de punten (0,a) en (h,b)
Als de rechte rond de x-as wentelt krijg je een afgeknotte kegel met hoogte = h, straal grondvlak = b en straal bovenvlak = a.

LL
zondag 19 december 2004

©2001-2025 WisFaq