Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het getal Pi

Wat kan je allemaal met het getal pi berekenen, en hoe zijn we aan die formules gekomen?

Caroli
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 19 december 2004

Antwoord

Neem voor het getal abcde. We stellen vast:
a=7
d=2
e=5

Er geldt:
7-b+c-2+5=11 (deelbaar door 11)
7+b+c+2+5=p met p=9,18,27,36,45,... (deelbaar door 9)

-b+c=1 Þ c=b+1
b+c=p-14

b+b+1=p-14
2b=p-15

p kan alleen 27 zijn....

b=6
c=7

Het getal is 76725

Zie http://www.wiswijzer.nl/page3.asp?nummer=317

WvR
zondag 19 december 2004

©2001-2024 WisFaq