Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk over vergelijking

Als jullie het niet té erg vinden zou ik je nog een vraag willen stellen. De schuine zijde van een rechthoekige driehoek is 35cm. Het verschil van de lengten van de rechthoekzijden is 7cm. Bepaap de lengte van de rechthoekzijden. Ik weet dat de stelling van pythagoras te pas komt ergens in de vorm van x2+(x-7)2=35 Maar verder weet ik het niet. Alvast bedankt voor de moeite.

Epirot
Overige TSO-BSO - zaterdag 18 december 2004

Antwoord

Uitwerken geeft x2 + x2 - 14x + 49 = 352 ofwel 2x2 - 14x + 49 = 1225 en dan weet je vast de rest wel aan te vullen.

MBL
zaterdag 18 december 2004

©2001-2024 WisFaq