Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen oplossen

Hallo,
Ik heb een aantal vragen om de volgende sommen te kunnen oplossen, het betreft de volgende sommen:

Bereken x uit:
3log x= 9log (6-x)

Los op in :
45log x = 5
log 5= x log 10

Ik krijg deze sommen niet fatsoenlijk opgelost, ik weet echt niet hoe ik moet beginnen en waar ik naar moet kijken voor een fatsoenlijke oplossing? Is er ook een handige site waar de verandering van het grondtal op een hele uitgebreide manier uitgelegd wordt?

bvd

PaulP
Iets anders - zaterdag 18 december 2004

Antwoord

Volgens mij heb je om het grondtal te veranderen alleen L2 van de Rekenregels machten en logaritmen nodig!

Bij Logaritme had ik je dat al geprobeerd uit te leggen, maar kennelijk toch niet begrepen!?

Dus doen we nog maar een keer een poging:

q31478img1.gif

Ga na welke regels je nodig hebt!

Zo ook bij je tweede voorbeeld:

q31478img2.gif

En... het derde voorbeeld.... moet je dan maar weer eens zelf proberen...

WvR
zaterdag 18 december 2004

©2001-2024 WisFaq